terug naar de tijdlijn

Symposium Terschelling

30-05-2017

Vandaag vindt het symposium plaats. Zo’n 100 geïnteresseerden, waaronder deskundigen, direct betrokkenen, bestuurders en bewoners, hebben zich aangemeld voor het even diverse als interessante programma. Gebiedsmanager Tamara Bok van Staatsbosbeheer doet de aftrap. Ze schetst kort de aanleiding én aanpak die tot een breed gedragen toekomstvisie moet leiden. Als er iets is dat haar de afgelopen maanden opviel, was het wel de grote mate van betrokkenheid. Dat bleek ook wel uit de grote belangstelling voor de georganiseerde excursies. Ze laat weten dat deze dag vooral in het teken zal staan van kennis en ervaringen ophalen en delen. Daarbij is er ruimte voor emoties en discussies die een natuurgebied als de Boschplaat bij zowel bezoekers als Terschellingers oproept.

Ochtendprogramma. Het ochtendprogramma, geïntroduceerd door dagvoorzitter Jaap Jepma, geeft een voorzet op de noodzaak van een langetermijn (toekomst)visie:

Middagprogramma. Na de gezamenlijke lunch, kiezen de deelnemers uit twee van de zes presentaties over voor de Boschplaat interessante thema’s:

Afsluiting. Er wordt gezamenlijk afgesloten in de Doopgezinde kerk. Een aantal deelnemers vertelt wat hen opviel en bij is gebleven deze middag. Meer hierover leest u op betreffende pagina’s en kunt u ook terugzien in het korte videoverslag waarin Tamara Bok de eerste dag ook gepast afsluit.

Uitgelicht:

Videoverslag dag 1. Symposium BoschplaatDeel deze pagina: